Competitie

Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen.

Blauw 
Speciaal voor de jongste jeugd is er Tenniskids Blauw. In deze eerste fase maken kinderen van 4 tot 6 jaar kennis met het tennisspel en de vereniging, waarbij plezier centraal staat. Met verschillende eenvoudige en uitdagende oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden.

Rood
In Tenniskids rood maken kinderen t/m 7 jaar verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden (tot 7 punten) in de Tenniskids competitie: de World Tour Rood. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6x12 meter). 

tenniskids-rood

Oranje
In de volgende fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan. Er wordt gespeeld met een zachtere en lichtere bal dan een gele tennisbal. De wedstrijden worden steeds langer (4 gewonnen games) en in deze fase kunnen kinderen deelnemen aan de Tenniskids competitie World Tour Oranje.

tenniskids-oranje

Groen
Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10-11-12 jaar. Er wordt dan op een 'hele baan' getennist. Technieken, tactieken en atletische vaardigheden worden in deze fase verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijdelement speelt een steeds belangrijkere rol. Er worden 2 sets gespeeld tot 4 gewonnen games. De Tenniskids competitie die bij deze fase hoort, is de Groene competitie. Er wordt gespeeld met een langzame groene bal.

tenniskids-groen

Geel
Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal en spelregels. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen.

Er zijn 3 categorieën: tot en met 12 jaar, tot en met 14 jaar en tot en met 17 jaar.