Reglementen

Clubregels

LTV Nuland wil graag dat alle tennisliefhebbers zich thuis voelen bij de vereniging. Daarvoor hebben we met elkaar enkele regels opgesteld.  De reglementen vind je hier:

Download:

>> Huishoudelijk reglement

>> Reglement verhuur tennisbanen voor eigen activiteiten

 Winterprotocol

Bij winterse omstandigheden gelden onderstaande regels omtrent de bespeelbaarheid en bescherming van de banen. Er wordt verwacht dat iedereen zich aan deze regels houdt, om de levensduur en kwaliteit van de banen te behouden.

Droge vorst: Spelen op de banen bij deze vorst geeft geen problemen. Uiteraard is de mat wel hard. Zogenaamde “droge” vorst tot circa 10 graden onder nul heeft geen effect op de speeleigenschappen van het veld. Er kan dan gewoon gespeeld worden.
Extreme vorst: Bij zeer strenge vorst, dat wil zeggen onder -10 graden, is het gebruik van de banen verboden. Bij deze lagere temperaturen veranderen de eigenschappen van het veld, verharden de vezels en worden deze gevoeliger voor schade.
Sneeuw: De sneeuw mag niet worden verwijderd, omdat dan de mat kan worden beschadigd. Daarnaast wordt er mogelijk instrooizand meegenomen. Betreden van een besneeuwd veld is verboden, omdat er dan ijsvorming ontstaat welke zich aan de mat vasthecht en daardoor langzamer ontdooit.
IJsvorming: Is er sprake van ijsvorming, dan nooit de banen betreden/bespelen.
IJzel: Bespeling van de banen is in deze omstandigheden verboden. Vezels waarop zich ijs afzet kunnen bij betreding breken.
Dooi: Bij dooi mag er niet worden getennist. Door de bevroren ondergrond kan neerslag niet afgevoerd worden totdat de vorst uit de grond is. De banen moeten dan gesloten blijven. Mogelijk zijn de banen daarna enigszins zacht, maar deze stabiliseren zich weer na enige tijd bespeling.

Communicatie

Het bestuur bepaalt of de banen bespeelbaar zijn (waarvoor kenners worden ingeschakeld). Bij winterse omstandigheden zullen de banen dagelijks 2x gecontroleerd worden.

Als je wilt weten wanneer de banen weer open zijn, de training of je bardienst doorgaan, neem contact op met een van de bestuursleden.

KNLTB tennisregels

Spelregels KNLTB

 

logo-ltv-achtergrond-blauw

ADRESGEGEVENS

Sportpark Duyn en Dael
Duyn en Daelseweg 16B, 5391 EE Nuland

BEL ONS

073 532 23 13


© 2022 LTV Nuland